Activitats paral·leles

FIRETA discogràfica

Espai a càrrec de Surco i Ultralocal records.

Discos SURCO és una botiga de música especialitzada en discs de varis estils per melòmans i coleccionistes situada al barri de Gràcia de Barcelona. La botiga ha celebrat aquest any els seus 40 anys de vida.

UltraLocal Records neix amb moltes ganes de poder oferir un espai on trobar el màxim de segells discogràfics catalans entre altres coses i discos de segona mà. La botiga està localitzada al carrer Pujades 113, al Poblenou de Barcelona.
Les dos botigues tindràn presència al festival mostrant el seu catàleg.

Aquest també serà l’espai on els grups que participen al popArb deixaran els seus discs per vendre i tot el seu merchandising.


EXPOSICIÓ “Calçó, 1913-2009″ a Can Torres

Coincidint amb el 10è aniversari del popArb, Can Torres obre al públic el seu tresor més preuat. L’obra pictòrica del seu cafeter més gran, Jaume Serra i
Martí, (Calçó)
es podrà gaudir a l’exposició “Calçó, 1913-2009″.

Blat

Camp de Blat, Tècnica mixta sobre fusta, 2005 (100×171 cm)

Inauguració el divendres 27 de juny de 2014, a les 18:00h al Cafè-Jardí Torres (Carrer Camprodon, 14. Arbúcies).
L’exposició restarà oberta al públic fins el 3 d’agost.

Can Torres inaugura el 27 de juny, durant el popArb 2014, una exposició de Jaume Serra i Martí (1913-2009), de nom artístic Calçó.
En Calçó era un artista autodidacte, inquiet, creatiu, observador, expressiu i sensible a tot allò que l’envoltava.

Durant més de 60 anys Jaume Serra va concretar la seva passió pintant en silenci, gairebé d’amagat, al seu taller d’Arbúcies, just darrera el jardí de Can Torres, cafè on exercia la seva professió de cafeter.

De les seves mans rebels varen sortir centenars i centenars de quadres que feia i tornava a fer empès pel seu esperit lluitador i crític.

L’exposició vol mostrar l’obra d’aquest pintor desconegut per voluntat pròpia durant dècades, i que es va donar a conèixer poc abans de la seva mort, l’any 2005, en una mostra de gran èxit al Museu d’Art de Girona.

L’exposició a Can Torres, a casa seva, presentarà les obres d’un autor heterogeni que va transitar per bona part dels moviments pictòrics del segle XX. En aquest sentit, veurem el Calçó informalista centrat en lespossibilitats dels materials, el Calçó que explorava el llenguatge dels objectes trobats, aquell Calçó afiliat a l’heterodòxia del realisme crític -un art quasi sempre social, el seu-, i també el Calçó auto-reflexiu que parlava exclusivament des de la pintura, des de la seva particular manera d’entendre lapintura.

On millor que al cafè de Can Torres per descobrir la seva obra?

“Un camp de blat és un camp d’espigues.
Les espigues porten el gra, que porta la farina, que mata la fam.
Des de fa milers d’anys, el blat ha estat l’aliment de milions de persones de tot el món.
Per això, des de fa milers d’anys, els camps de blat han estat objecte de tota mena d’especulacions. Encara avui.”
Calçó, 2005


exposició KLIN-ZEN a l’Hotel Montsoliu

Coincidint amb la reobertura de l’Hotel Montsoliu d’Arbúcies, s’inaugura l’exposició col·lectiva KLIN-ZEN, a les instal·lacions del mateix Hotel.
La mostra consta d’obres visuals de pintura, escultura, fotografia, instal·lacions, poesia, narrativa i un reportatge d’imatges del que fou l’antic Hotel Montsoliu.

KLIN-ZEN

Els artistes participants en la mostra són: Carlos Gavilán, Miquel Samitier, Joaquin Lobo, Juanjo Frechilla, Ernest Vila, Abel Guardiola, Tere Recarens, Miquel Torres, Andrea Montes, Elisa Caro, Maria Antònia Pastells, Núria Alvarez de Lara, David Orriols, Josep Xifré, Penelope Serrano, Sandra Chillón, Glòria Sans, Alejandro Bachrach, Oriol Nicolau, Cesc Orriols i Javier Milara, Julià Guillamon.

L’exposició es podrà visitar del 15 al 29 de juny del 2014 de 10 a 24 hores.
Inauguració: 15 de juny a les 13:00.
Carrer Camprodon, 90. Arbúcies, La Selva.

Per a més informació:
Sansu@lluissans.com
o tel. 622598980 Lluis Sans.

Organització i col·laboradors
  • Organitza: Cultura Dispersa amb la col·laboració de l'Ajuntament d'Arbúcies
  • Amb el suport institucional de: Generalitat de Catalunya (ICEC) i Diputació de Girona
  • Mitjans oficials: tv3, timeOut, icat.cat
  • Recomanat per: tr3sc, butxaca, scannerfm, enderrock
  • Col·laboradors: guerrilla, cupatges, Jägermeister, barceló
  • Col·laborador tecnològic: Cdmon
  • Membre d'A-petit