popArb 2007. 20 i 21 de juliol. Arbœcies visita el myspace del poparb Arribar Arbúcies, Dormir a Arbúcies... tota la informació que necessites per arribar al popArb Informació d'última hora del popArb. Rodes de premsa, grups confirmats,... Estrella Damm, patrocinador del popArb 2007.
rutes i excursions pels voltants d'Arbúcies
Santiago Rusiñol pintant la riera d'Arbúcies.
© Santiago Carreras.
Arxiu Municipal de Mataró.
Fons Carreras

RUTA SANTIAGO RUSIÑOL

Santiago Rusiñol, escriptor i pintor modernista, va estiuejar a Arbúcies entre 1926 i 1930. El 13 de juny finalitza l'any Rusiñol, amb el que s'ha recordat els 75 anys de la seva mort. El popArb et proposa una ruta Santiago Rusiñol musical.

Dissabte, després de sentir Don Simón y Telefunken i la batalla musical de Miqui Puig i Txarly Brown a la fresca de la piscina, camina fins el Passeig Santiago Rusiñol, a la riera d'Arbúcies.
Caminant a l'ombra del passeig hi trobaràs diversos plafons on s'explica el pas de l'artista per Arbúcies. Hi ha reproduïts alguns dels quadres pintats a la vila entre 1927 i 1930, acompanyats d'una frase del pintor.

Seguint el camí arribaràs al Gorg Nou. Zona de jocs i entreteniment per moltes generacions arbucienques i un dels racons pintats per Santiago Rusiñol. Gaudeix de Nosticsol, Miss Carrussel i La increible història de Carles Carolina en aquest entorn privilegiat, que conserva l'encant de 1930.

Després dels concerts, torna a la plaça de la Vila vorejant el riu. Des d'aquí camina fins el cafè Can Torres, al carrer Camprodon. Aquest cafè i hotel fou en altres temps una fonda, i en ella s'hi allotjà Santigo Rusiñol els cinc estius que passà a Arbúcies. La cafeteria continua oberta, portada per la mateixa familia que li servia absenta per passar les tardes. Acaba la teva ruta veient a la terrassa del Cafè la proposta musical d'Abús.


+ informació a arbucies.cat

castell de montsoliu

CASTELL DE MONTSORIU

DIFICULTAT: Mitjana
DURADA: 3 hores
DESNIVELL: 337m (de 295m a 632 m)
DISTÀNCIA: 8,5 km des d'Arbúcies

Si voleu caminar una mica pels voltants d'Arbúcies podeu apropar-vos al Castell de Montsoriu, considerat un dels millors exemples d'arquitectura militar d'època gòtica de Catalunya i una de les primeres pintures de Santiago Rusiñol a la zona. És un dels patrimonis històrics més destacats de la vall i des del turó on està ubicat es pot gaudir d'una vista impressionant.


+ informació a arbucies.cat

sant pere desplà

SANT PERE DESPLÀ

DIFICULTAT: Mínima
DURADA: 1 hora 45 minuts des del trencant | 2 hores des d'Arbúcies
DESNIVELL : 370 m (de 330 m a700m)
DISTÀNCIA: 3,9 km des del trencant de la pista forestal de Lliors i 8 km des del centre d'Arbúcies.

A prop d'Arbúcies, hi ha l'Esglèsia de Sant Pere Desplà. Al seu interior s'hi conserven pintures preromàniques úniques a Catalunya i el lloc, entre alzines i suros, és ideal per contemplar la vessant gironina del Montseny.


+ informació a arbucies.cat

sant pere desplà

SANTA MARIA DE LLIORS

DIFICULTAT: Mínima
DURADA: 1 hora 15 minuts des del trencant de la pista de Lliors.
DESNIVELL : 190 m (de 450 m a 640 m)
DISTÀNCIA: 3,9 km des del trencant dela pista forestal de Lliors i 8 km des del centre d'Arbúcies.

 


+ informació a arbucies.cat

El popArb és possible gràcies a la col·laboració de:
organitza: ajuntament d'arbúcies col·labora la Diputació de Girona col·labora la Generalitat de Catalunya, Departament de Cultura i Mijtans de Comunicació mitjans oficials: icat fm revista benzina scanner fm butxaca. agenda
revista nativa
mitjans oficials: tv3 bad music tr3sc club de cultura
avui com radio enderrock
rss | myspace/poparb | info pràctica | merchandisingmaterial promocional<< popArb·06