El popArb15 va demanar al Martí Sales un cop de mà per tal d’incloure a la programació un format trencador, relacionat amb la poesia però amb actitud rocknrollera. De seguida va pensar en el trio calavera format per Roger Pelàez, David Caño i Núria Martínez Vernis, uns salvatges de la paraula amb qui havia col·laborat en el seu espectacle Anarquia és independència i va decidir fer-la grossa amb ells…
Poesia de combat
Anarquia és independència és una obra de teatre feta a partir d’arquetips psicotímics i de psicologia evolutiva barata. Com, d’altra banda, estan fetes totes les obres que hi ha a actualment en cartellera. L’única peculiaritat d’Anarquia és independència és que NO és cap obra de teatre i que NO està feta a partir de cap patró psicològic sistèmic ni cap situació artificialment acotada. Quatre poetes, cantaires, intèrprets, quatre ballarines voladores llençant frases com punyals, llançant versos que són dinamita per l’ànima. Núria Martínez-Vernis, David Caño, Roger Pelàez i Martí Sales. L’oralitat que esquerda, el ritme vocal que distorsiona.
Núria Martínez-Vernis
El seu primer llibre de poemes, L’acròbata tampoc no en sortirà il·lès (2000), va rebre el Premi Amadeu Oller i el Premi literari Memorial Anna Dodas. Amb el segon llibre, Quantes mentides fan una sola veritat (2003), va guanyar el Premi Josep M. Lopez-Picó.
Forma part del grup Cataclístics, que experimenten, investiguen, aprenen i barregen les disciplines artístiques. El seu tercer llibre és Deix on dir (2011).
Roger Pelàez
El vallesà Roger Pelàez ha estat vocalista de formacions com Budellam o El Mal Ja Està Fet. A més de dibuixant de TMEO, locutor de radio i provocatiu sermonejador. Sense cap instrument per acompanyar-se, Pelàez es va fer valer únicament a través de la seva veu i el seu àcid sentit de l’humor.
David Caño
David Caño (Olot, 1980). Ha publicat cinc llibres de poemes: Barcelona (2007); He vist el futur en 4D (2009), PostMortem/I del no-res, TOT (2012); Teresa la mòmia (2013) escrit juntament amb el poeta Lluís Calvo, i el recent Res és ara ni això (2013). En aquests darrers anys ha realitzat una quantitat considerable de recitals i col·labora de manera habitual en espectacles on es combina la poesia i la música.
Martí Sales
Martí Sales i Sariola (Barcelona, 1979) és escriptor, traductor i músic. Llicenciat en Teoria de la Literatura i Literatura Comparada per la UB. Es va donar a conèixer amb el poemari Huckleberry Finn, que li va valer el premi Vila de Lloseta de poesia, el 2005. El 2007 va debutar en el terreny de la narrativa amb Dies feliços a la presó, i el 2012 va publicar Ara és el moment, sobre l’escena musical independent de Catalunya. També ha traduit autors com John Fante, Kurt Vonnegut o Harold Pinter; ha cantat amb grups com Els Surfing Sirles, ha dirigit el Festival de Barcelona de Poesia (2010-2012) i col·labora en mitjans com el Time Out o L’Avenç.